ETAPA A PATRA – REZULTATELE CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE KARTING 2015

10 august 2015

ETAPA A PATRA – REZULTATELE CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE KARTING 2015

 

Campionatul Republicii Moldova de Karting 2015.

Etapa a patra – rezultatele Campionatului Naţional de Karting 2015

A patra etapă, oraşul Grigoriopol 02/08/2015.

Sponsorul Campionatului — uleiurile de motor Motul, reprezentantul oficial al uleiurilor de motor în Moldova, compania AutoMall. Organizator — Federaţia de Automobilism al Republicii Moldova, clubul sportiv "Poligon”. Parteneri media generali: postul TV Moldovasport şi postul radio AvtoRadio. Calendarul Campionatului 2015

26 aprilie —  I etapă, or. Orhei

17 mai — II etapă, or. Grigoriopol

14 iunie — III etapă, or. Grigoriopol

02 august — IV etapă, or. Grigoriopol

06 septembrie — V etapă, or. Grigoriopol

Relatarea celei de-a patra etapă, oraşul Grigoriopol 2 august 2015.

Ziua competiţiilor a întâmpinat participanţii cu o căldură insuportabilă. Astfel, piloţii trebuiau să lupte nu numai cu concurenţii, dar şi cu căldura. Piloţii se înfierbântau precum frânele…După antrenamente a avut loc şi ceremonia de deschidere a competiţiilor. Participanţii s-au adunat din Chişinău, Tiraspol, Grigoriopol, Glodeni şi Străşeni. 


Manşele de calificări

În clasa „Naţional 60” între lideri au fost doar câteva sutimi de secundă! Denis şi-a arătat intenţiile de a lupta pentru victorie în această zi!

1. Caraganciu Constantin (№4) — 52.19 sec.
2. Lobcov Denis (№8) — 52.245 sec.
3. Neciporuc Egor (№93) — 53.07 sec.
4. Odinschii Dmitri (№6) — 53.39 sec.

5. Nastas Ivan (№9) — 56.29 sec.

Locurile în calificările clasei „Rotax Max Junior” s-au împărţit în felul următor:

1. Guţu Artiom (№4) — 48.02 sec.

2. Bojenco Mihail (№11) — 49.365 sec.
3. Podmoghilinîi Artiom (№5) — 50.605 sec.

4. Ostapenco Stanislav (№9) — 51.415 sec. 

Rezultatele calificărilor clasei „Intercontinental C”:

1. Serghei Piscun (№1) — 46.51 sec.

2. Fedorenco Denis (№28) — 47.34 sec.
3. Bildin Dmitri (№11) — 48.115 sec.

4. Neciporuc Serghei (№18) — 51.925 sec.

În calificările clasei „Rotax Max Senior” locurile s-au repartizat în felul următor:

1. Răileanu Alexandru (№25) — 47.83 sec.

2. Dragovţev Viaceslav (№32) — 47.85 sec.
3. Raeţchii Nichita (№21) — 48.585 sec.
4. Guţu Serghei (№11) — nu s-a calificat.

Cursele de semifinală.

După tradiţie primii la start au ieşit copiii. Tinerii piloţi s-au învăţat să ia startul din prima în ordinea corespunzătoare. De la start în lideri a rămas Constantin, în urma sa fiind Denis, Dmitri şi Ivan. la rândul său Egor nu a împărţit traseul cu un alt concurent a derapat pe iarba de pe marginea acestuia şi a coborât pe ultima poziţie. În al doilea tur el l-a depăşit pe Ivan şi s-a avântat după liderii cursei.

În acelaşi timp, Constantin a reuşit să se îndepărteze de concurenţi, Denis se menţinea pe poziţia secundă apărându-se de Dmitri. Şi doar în ultimul tur Dmitri a reuşit să-l depăşească pe Denis. Egor avea un ritm similar cu liderii cursei, dar să-i ajungă aşa şi nu a reuşit.

Rezultatele semifinalei clasei „Naţional 60”:

1. Caraganciu Constantin;

2. Odinschi Dmitri;

3. Lobcov Denis;

4. Neciporuc Egor;

5. Nastas Ivan.   



În clasa „Rotax Max Junior” a dominat Guţu Artiom, căruia i-a reuşit să se îndepărteze de urmăritori şi să-şi păstreze poziţia de lider până la finele cursei. O luptă intrigantă s-a dezlănţuit între Mihail, Artiom Podmoghilinîi şi Stanislav. În turul trei însă, Mihail a părăsit cursa din cauza unor probleme tehnice. Stanislav se străduia să se apropie de Artiom Podmoghilinîi, dar nu-i reuşea din cauza cunoaşterii mai slabe a traseului şi a numărului mai mic de antrenamente pe acesta.

Rezultatele semifinalei în clasa „Rotax Max Junior”:

1. Guţu Artiom;

2. Podmoghilinîi Artiom;

3. Ostapenco Stanislav;

4. Bojenco Mihail.




Cursa din clasa „Intercontinental C” a început cu un start bun pentru Denis, care a ieşit în lideri. Serghei Piscun, Dmitri şi Serghei Neciporuc au rămas simţitor în urmă. În al doilea tur, intrând în curbă cu o viteză de peste 140 km/h, Serghei Piscun a greşit şi s-a coborât pe ultima poziţie. Şi doar în ultimul tur el a reuşit să-l ajungă şi să-l depăşească pe Serghei Neciporuc. Denis a condus cursa cap-coadă, iar Dmitri a finisat cursa fără a reuşi să-i creeze probleme liderului..



Rezultatele semifinalei în clasa „Intercontinental - C”: 

1. Fedorenco Denis;

2. Bildin Dmitri;

3. Piscun Serghei;

4. Neciporuc Serghei.

 

În clasa „Rotax Max Senior” Alexandru şi-a menţinut poziţia de lider după start, Nichita a reuşit să-l depăşească pe Viaceslav, iar Serghei încheia pelotonul. Lupta pentru supremaţie în această clasă tot timpul este foarte spectaculoasă. Propulsoarele identice nu dau şanse să trişezi şi să pleci de la concurenţi. În rezultat noi urmărim o luptă crâncenă şi foarte strânsă. Prima cursă a fost foarte liniştită, iar spectatorii au înţeles, că îi aşteaptă ceva mult mai picant în cea de-a doua cursă.



Rezultatele semifinalei în clasa „Rotax Max Senior”:

1. Răileanu Alexandru;

2. Raeţchii Nichita;

3. Dragovţev Viaceslav;

4. Guţu Serghei.

Cursele finale.

 

În clasa „Naţional - 60” Constantin a condus cursa, iar lui Egor i-a reuşit un start bun depăşindu-i pe Dmitri şi Ivan. Dmitri se străduia să-l depăşească pe Egor, dar nu îi reuşea. La finiş distanţa dintre ei a fost mai puţin de un metru, dar Egor a câştigat duelul! Ivan are nevoie de mai multe antrenamente şi să cunoască mai bine potenţialul kartului pentru a opune rezistenţă. 

Rezultatele finalei clasei „Naţional - 60”:

1. Caraganciu Constantin;

2. Neciporuc Egor;

3. Odinschi Dmitri;

4. Nastas Ivan..

 

Startul finalei din clasa „Rotax Max Junior” a fost unul de-a dreptul agresiv. Guţu Artiom şia păstrat poziţia după start, iar pentru poziţia secundă se luptau Stanislav, Mihail şi Podmoghilinîi Artiom. Motoarele identice nu ofereau avantaj nici unui dintre piloţi în acest „drag racing” improvizat la start. doar prima curbă a forţat piloţii să se alinieze unul după altul. primul în curbă a intrat Stanislav, iar după el Mihail şi Artiom Podmoghilinîi. Două ture Mihail contura atacul, dar Stanislav închidea traiectoria foarte agresiv. Şi doar în al treilea tur Stanislav a greşit, ceea ce i-a permis lui Mihail să-l depăşească.  În turul cinci şi Artiom Podmoghilinîi îl întrecuseră pe Stanislav. După, piloţii au păstrat ordinea deşi se străduiau să se apropie unul de altul.



Rezultatele finale în clasa „Rotax Max Junior”:
1. Guţu Artiom; 
2. Bojenco Mihail;
3. Podmoghilinîi Artiom;
4. Ostapenco Stanislav.    


În clasa karturilor cu cutie de viteze „Intercontinental - C” Serghei Piscun trebuia să-şi facă cale către primele poziţii de pe ultimul loc. Astfel, în urma startului Serghei Piscun a câştigat o poziţie, lăsându-l pe Dmitri în urma sa. Timp de 9 ture Denis conducea cursa, iar Serghei ochea locurile pentru atac. În fine, în turul 10 Serghei a întreprins un atac rezultativ depăşindu-l pe Denis care a finisat cursa pe locul secund. Dmitri se străduia să se lupte cu liderii, dar astăzi nu a avut noroc.


Rezultatele cursei finale în clasa „Intercontinental – C”:

1. Piscun Serghei;

2. Fedorenco Denis; 
3. Bildin Dmitri; 
4. Neciporuc Serghei.

 

Clasa „Rotax Max Senior” promitea o luptă aprigă în cursa finală, pentru că semifinala a fost doar o încălzire. Liderul, Alexandru, a luat un start foarte bun, iar Nichita a reuşit să-l ţină în spate pe Viaceslav. Două ture piloţii au gonit într-o luptă strânsă la câţiva centimetri unul de altul. În turul trei Nichita a reuşit să-l depăşească pe Alexandru, forţându-l un pic, cu ce s-a folosit şi Viaceslav. Dar în următoarea curbă Alexandru îşi recapătă o poziţie. Alexandru îl ajunseră pe Nichita şi pe linie dreaptă aproape de finiş ăl depăşeşte, dar din cauza unei greşeli în curba înainte de finiş, Nichita îl depăşeşte din nou cu un mic contact care a încetinit un pic piloţii. De acest lucru a profitat Viaceslav care a avut o acceleraţie din curbă mai rapidă depăşind ambii lideri. În prima curbă după linia start/finiş Viaceslav îl depăşise aproape cu toată lungimea kartului pe Nichita care mergea paralel pe partea dreaptă. cel din urmă a îngustat traiectoria s-a lovit de kartul lui Viaceslav şi a ieşit în decor. În urma acestui incident, Nichita a pierdut mult timp, iar Alexandru a reuşit să-şi recâştige poziţia de lider depăşindu-l pe Viaceslav.

  


 


 

Rezultatele finalei în clasa „Rotax Max Senior”:

1. Răileanu Alexandru;

2. Dragovţev Viaceslav; 
3. Raeţchii Nichita;

4. Guţu Serghei.

A patra etapă - rezultatele: 

 

„Naţional - 60”:

1. Caraganciu Constantin

2. Neciporuc Egor
3. Odinschii Dmitri.



„Rotax Max Junior”:
1. Guţu Artiom
2. Podmoghilinîi Artiom.
3. Ostapenco Stanislav.



„Intercontinental – C”:
1. Piscun Serghei
2. Fedorenco Denis
3. Bildin Dmitri.



„Rotax Max Senior”:
1. Răileanu Alexandru
2. Dragovţev Viaceslav
3. Raeţchii Nichita.



Clasamentul echipelor:

1. Team Formula,

2. STK "Pilot",

3. Kart Master Team.

După finele curselor finale a urmat decernarea premiilor. Premiile de preţ sub forma producţiei Motul au fost oferite de sponsorul campionatului – compania „AutoMall”. Cupele şi premiile au fost înmânate câştigătorilor de către directorul competiţiilor, Zamcenco Ivan Grigorie.




Comentarii ()

Copyright © 2013-2018 Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. Materialele de pe acest web-site pot fi reproduse numai indicând sursa: www.federatia-auto.md