REZULTATE ETAPEI NR.5 AL CAMPIONATULUI NAȚIONAL LA KARTING 2015

15 septembrie 2015

REZULTATE ETAPEI NR.5 AL CAMPIONATULUI NAȚIONAL LA KARTING 2015

 

A cincea etapă, oraşul Grigoriopol 06/09/2015.

Sponsorul Campionatului — uleiurile de motor Motul, reprezentantul oficial al uleiurilor de motor în Moldova, compania AutoMall.

Organizator — Federaţia de Automobilism al Republicii Moldova, clubul sportiv "Poligon”, prin implicarea activă al administraţiei oraşului Grigoriopol.

Parteneri media generali: postul TV Moldovasport şi postul radio AvtoRadio. 



Relatarea celei de-a cincea etapă, oraşul Grigoriopol 6 septembrie 2015.

Ziua competiţiilor ameninţa cu ploaia, astfel, piloţii trebuiau să lupte nu numai cu concurenţii, dar şi cu timpul care putea să se înrăutăţească în orice clipă. Cursele au incitat spiritele cu un număr nemaivăzut de mare de depăşiri şi incidente. Dar daţi să luăm totul pe rând!

După antrenamente a avut loc şi ceremonia de deschidere a competiţiilor. Participanţii au venit din Chişinău, Tiraspol, Grigoriopol, Glodeni şi Străşeni.

Manşele de calificare.

Clasa”Naţional 60”:

1. Neciporuc Egor (№93) — 52.41 sec.

2. Caraganciu Constantin (№4) — 52.77 sec.

3. Odinschii Dmitri (№6) — 53.41 sec.

4. Nastas Ivan (№71) — 1.01.21 sec.

5. Ungureanu Iulian (№46) — 1.01.91 sec. 

 

Clasa ”Rotax Max Junior”:

1. Guţu Artiom (№4) — 48.63 sec.

2. Bojenco Mihail (№11) — 50.07 sec.

3. Podmoghilinii Artiom (№5) — 50.44 sec.

4. Ostapenco Stanislav (№9) — 50.87 sec. 

 

Clasa ”Intercontinental - C”:

1. Piscun Serghei (№1) — 48.42 sec.

2. Bildin Dmitri (№11) — 48.54 sec.

3. Neciporuc Serghei (№18) — 53.69 sec.

4. Fedorenco Denis (№28) — nu a ieşit la start. 

 

Clasa ”Rotax Max Senior”:

1. Răileanu Alexandru (№25) — 47.66 sec.

2. Raeţchii Nichita (№21) — 48.90 sec.

3. Munteanu Denis (№32) — 50.50 sec.

4. Munteanu Oleg (№31) — 51.06 sec. 

Cursele din semifinală.

 

După startul semifinalei în clasa ”Naţional 60” Egor şi-a păstrat poziţia de lider şi a condus întreaga cursă, deşi Constantin îl ataca intens pe tot parcursul acesteia. Pe trei a finisat Dmitri, iar după el s-a dezlănţuit o luptă intensă între Ivan şi Iulian. Doar la finiş Iulian a reuşit să-l atace şi să-l depăşească pe Ivan.

Rezultatele semifinalei în clasa ”Naţional 60”:

1. Neciporuc Egor;

2. Caraganciu Constantin;

3. Odinschi Dmitri;

4. Ungureanu Iulian;

5. Nastas Ivan.

 

În clasa juniorilor a dominat Guţu Artiom, care după start a început să se îndepărteze mult de concurenţi şi să finiseze pe prima poziţie.O luptă intensă au demonstrat Mihail, Artiom Podmoghilinîi şi Stanislav. De la start aceşti trei piloţi au realizat o serie de depăşiri între ei. Primul din acest grup a venit la finiş Podmoghilinîi Artiom clasându-se pe poziţia secundă, iar în urma lui au finisat Stanislav şi Mihail.


Rezultatele semifinalei în clasa ”Rotax Max Junior”:

1. Guţu Artiom;

2. Podmoghilinîi Artiom;

3. Ostapenco Stanislav;

4. Bojenco Mihail.<


În clasa ”Intercontinental - C” Denis a catapultat de pe ultimul loc direct pe prima poziţie! Au fost presupuneri ca ar fi făcut fals-start, dar arbitrii au confirmat că startul a fost regulamentar. Dar după ceva timp Denis a întâmpinat unele probleme tehnice la motor, fiind depăşit de Piscun Serghei şi Bildin Dmitri. Ultimul la finiş a venit Neciporuc Serghei.



Rezultatele semifinalei în clasa ”Intercontinental - C”:

1. Piscun Serghei;

2. Bildin Dmitri;

3. Fedorenco Denis;

4. Neciporuc Serghei.

 

În clasa ”Rotax Max Senior” Alexandru a reuşit să-şi menţină poziţia de lider la start, iar după două ture el a fost depăşit de Nichita. Toată cursa Alexandru încerca să-şi recapete poziţia de lider, însă Nichita nu lăsa loc pentru depăşire. La ultimul tur Alexandru a încercat să depăşească concurentul în ultima curbă. El s-a strecurat pe interior la frânare cu o viteză de intrare foarte mare, iar în acel moment Nichita a virat, având loc un acroşaj între piloţi. Părerile publicului şi arbitrilor despre incident au fost împărţite. Pe de o parte era evident că Alexandru a provocat accidentul, dar pe de altă parte, kartul său era mai mult decât cu 50% alături de kartul lui Nichita, iar cel din urmă trebuia să-i cedeze. Dacă avea s-o facă, Alexandru putea să zboare pe lângă curbă, iar Nichita să intersecteze traiectoria şi să finiseze cursa pe prima poziţie. Piloţii ar trebui să-şi antreneze vederea periferică! După acest incident Alexandru şi-a cerut scuze de la Nichita şi de la arbitri. Cei din urmă însă, au catalogat acest incident drept „crearea unei situaţii de accident” şi l-au pedepsit pe Alexandru mutându-l pe ultima poziţie. 



Rezultatele semifinalei în clasa ”Rotax Max Senior”:

1. Raeţchii Nichita;

2. Munteanu Denis; 

3. Munteanu Oleg;

4. Răileanu Alexandru.

 

Cursele finale.

 

În finala clasei copiilor, Constantin a luat un start bun şi a ieşit pe poziţia de lider. Egor nu s-a resemnat şi pe tot parcursul cursei încerca să-l depăşească pe Constantin, dar nu a avut şanse pentru atac. După cei doi, au finisat Dmitri, Iulian şi Ivan.



Rezultatele finalei din clasa ”Naţional 60”:

1. Caraganciu Constantin;

2. Neciporuc Egor;

3. Odinschii Dmitri;

4. Ungureanu Iulian;

5. Nastas Ivan.



Juniorii au avut un start foarte interesant. Guţu Artiom a reuşit să-şi păstreze poziţia, dar pentru poziţia secundă s-au încăierat Stanislav, Artiom Podmoghilinîi şi Mihail. Pe poziţia secundă a ieşit Stanislav fiind atacat de Artiom Podmoghilinîi, în timp ce Mihail îşi pregătea planul pentru atac.

Peste două ture Mihail a ieşit pe poziţia secundă. În turul şapte Artiom Podmoghilinîi l-a depăşit pe Stanislav, dar între ei a avut loc un incident. Stanislav nu a mai finisat, iar Artiom s-a oprit la finiş.

 

Rezultatele finalei în clasa ”Rotax Max Junior”:

1. Guţu Artiom;

2. Bojenco Mihail;

3. Podmogilinîi Mihail;

4. Ostapenco Stanislav.



În clasa karturilor cu cutie de viteză, ”Intercontinental – C”, primul a luat startul Piscun Serghei, după el s-au avântat Dmitri, Denis şi Neciporuc Serghei. În turul doi Denis l-a depăşit pe Dmitri şi s-a îndreptat în urma lui Serghei. Tempoul lui Denis era mai înalt decât cel al lui Serghei. Timp de 4 ture el încerca să-l depăşească, iar în turul şase a întreprins un atac intrând pe interior. Pe la mijlocul curbei a avut loc un contact în urma căruia Denis a ieşit în decor, revenind doar pe poziţia treia.



Rezultatele finalei în clasa ”Intercontinental – C”:

1. Piscun Serghei;

2. Bildin Dmitri;

3. Fedorenco Denis;

4. Neciporuc Serghei.



Finala în clasa ”Rotax Max Senior” promitea o luptă intensă. În duelul dintre Alexandru şi Nichita nu a fost pus punctul! Nichita a pornit de la start în fruntea peletonului, iar Alexandru a urcat de pe 4 pe 2. În turul secund Alexandru l-a depăşit pe Nichita şi a început să se îndepărteze de acesta. Dar după ce cursa a trecut de ecuatorul său, Nichita şi-a găsit puteri şi l-a ajuns pe Alexandru, aplicând asupra concurentului o presiune enormă. În rezultat, în turul 17, Alexandru greşeşte şi deraiază de pe traseu. Pe urma acestei greşeli a şi avut de câştigat Nichita, finisând cursa pe prima poziţie.

Rezultatele finalei în clasa ”Rotax Max Senior”:

1. Raeţchii Nichita;

2. Răileanu Alexandru;

3. Munteanu Denis;

4. Munteanu Oleg. 

Rezultatele celei de-a cincea etapă.

După finisarea tuturor curselor finale, a avut loc decernarea premiilor. Premiile de preţ sub forma producţiei Motul au fost oferite de sponsorul campionatului – compania „AutoMall”, iar cadourile au venit din partea administraţiei oraşului Grigoriopol. Cupele şi premiile au fost înmânate câştigătorilor de către directorul competiţiilor, Zamcenco Ivan Grigorie.

 

 Clasa ”Naţional 60”:

1. Caraganciu Constantin

2. Neciporuc Egor

3. Odinschii Dmitri.


Clasa ”Rotax Max Junior”:

1. Guţu Artiom

2. Bojenco Mihail

3. Podmoghilinîi Artiom.


Clasa ”Intercontinental - C”:

1. Piscun Serghei

2. Bildin Dmitri

3. Fedorenco Denis.


Clasa ”Rotax Max Senior”:

1. Raeţchii Nichita

2. Răileanu Alexandru

3. Munteanu Denis.





 

Organizatorii competiţiilor le mulţumesc tuturor participanţilor pentru o luptă interesantă şi arbitrilor pentru treaba bună pe care au făcut-o!

Comentarii ()

Copyright © 2013-2018 Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. Materialele de pe acest web-site pot fi reproduse numai indicând sursa: www.federatia-auto.md