Etapa a VI-a al Campionatului României. Rezultate.

15 septembrie 2014
Comunicat de presă. 

Campionatul Naţional de Karting 2014, Etapa 6, F.R.A.S., 12-14 septembrie Bucureşti. 

În Campionatul Naţional de Karting din România s-au înscris şi doi piloţi din Republica Moldova, care au dorit să-şi încerce puterile împotriva concurenţilor din ţara vecină. Este vorba despre campionul 2014 în clasa Rotax Max Senior, Răileanu Alexandru şi vice-campionul 2014 în clasa Rotax Max Junior, Bojenco Mihail. 

 

La competiţie au participat şi piloţi din Germania şi Elveţia. Anume aceştia şi au fost principalii rivali al piloţilor moldoveni. 

 

Competiţiile au constat din antrenamentele libere de vineri, antrenamente, calificări, prima cursă de sâmbătă şi un antrenament şi a doua cursă de duminică. Piloţii noştri erau pentru prima dată pe circuitul din Bucureşti, care constă din viraje lente, duble de viteză medie şi de mare viteză. Astfel mecanicii trebuiau să schimbe complet setările şasiului şi al transmisiei, pentru adaptarea la acest circuit, iar piloţii trebuiau să memoreze configuraţia şi traiectoriile optime pentru acest circuit.  


În rezultat, calificările au fost câştigate de Alexandru, iar Mihail a arătat al 6-lea timp.

Trebuie de remarcat, că în cursă au participat două categorii - Rotax Max Senior - 7 persoane şi Rotax DD2 (mai puternice cu 3 CP) - 4 persoane.

Prima cursă s-a adeverit a fi una complicată pentru Alexandru, care a pierdut câteva poziţii, când concurentul din faţă n-a reuşit să accelereze la timp, blocându-l puţin pe Alexandru. Această ezitare l-a făcut să lucreze din greu pentru aşi dobândi poziţia a treia la finalul cursei. Mihail a fost capabil să lupte la egal cu adversarii săi, dar a terminat cursa doar pe locul 6 din cauza unei lupte la muchie de cuţit cu unul din adversari.

Pentru cea de-a doua cursă, mecanicii au avut suficient timp pentru a pregăti kart-urile mai bine, iar piloţii au discutat cu antrenorul şi mecanicii pentru a depista punctele forte şi cele slabe ale sale şi ale concurenţilor, elaborând o strategie pentru startul cursei finale.

Ca urmare, Alexandru a reuşit să câştige o poziţie la start, iar Mihail - trei! După câteva ture, la sfârşitul liniei start-finiş Alexandru îl depăşeşte pe liderul cursei datorită frânării mai târzii şi începe să se îndepărteze de concurenţi.

 

Mihail nu reuşea după conaţionalului său, iar acest factor ia adus în spate mai mulţi concurenţi din clasele Rotax Max Senior şi Rotax DD2. Apoi Mihail face o greşeală la frânare şi pierde mai multe poziţii, iar după câteva ture, el este tamponat de unul din concurenţi şi aruncat pe poziţia şasea către finalul cursei.

Lui Alexandru ia fost extrem de greu să menţină timpi rapizi pe circuit, ceea ce l-a favorizat pe unul din adversari, care s-a apropiat mult de Alexandru finisând cursa în spatele celui din urmă cu doar câteva zecimi de secundă. Dar victoria este a noastră!

 

 

Trebuie remarcată primirea călduroasă şi cordială al colegilor noştri din România. Iar cel mai important, de comun acord s-a hotărât ca, piloţii din România să vină la startul campionatului Republicii Moldova din 2015, iar noi să plecăm la ei!

Comentarii ()

Copyright © 2013-2018 Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. Materialele de pe acest web-site pot fi reproduse numai indicând sursa: www.federatia-auto.md