REZULTATE ETAPEI I A CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE KARTING 2016

26 mai 2016

REZULTATE 1 ETAPA 2016 ORHEI

 

Prima Etapă a Campionatului Național de Karting 2016

În mod tradițional, sezonul de karting începe în orașul ospitalier Orhei.

Prima etapă a avut loc în data de 22 mai pe stadionul complexului sportiv raional din oraşul Orhei. Timpul de afară nu a jucat feste participanților – era cald și soare. Cu sprijinul Consiliului Raional Orhei și președintelui raionului Tudor Golub, precum și consilierului Vlad Șevcenco, companiilor Loredantrans și Automall - organizația obștească Orhei Autodrom a reușit să organizeze competițiile.


Cele din urmă au fost organizate în patru clase - Național-60 (copii), Intercontinental C (adulți), Rotax Max Senior (adulți) și Formula 270 (amatori).

În clasa copiilor au participat patru piloți din orașele Glodeni, Tiraspol, Chișinău și Grigoriopol. Cel mai bun timp în calificări de 27.131 sec. l-a arătat Constantin Caraganciu fiind urmat de Neciporuc Egor (+0.5 sec.), Iulian Ungureanu (+1.4 sec.) și Daniil Prodan (+3.6 sec.).

La startul semi-finalei Egor l-a depășit pe Constantin, cel din urmă nu a reușit să contraatace, venind pe locul secund în cursă cu 5 secunde în urma liderului. Iulian se lupta pentru locul trei cu Daniil, dar cel din urmă a ieșit de pe traseu și a stricat kartul care nu a putut fi reparat pentru cursa finală.


În cursa finală Egor iarăși a avut un start bun, dar incidentul cu Constantin din prima curbă, l-a aruncat pe ultima poziție. Constantin a condus cursa, iar Egor a putut urca doar pe doi pierzând liderului 7 secunde. Iulian a progresat în timpul zilei, demonstrând un timp cu 0.372 secunde mai rapid în finală. Incidentul dintre Constantin și Egor a fost studiat de către arbitri, Constantin primind o penalizare de 10 secunde ceea ce i-a permis lui Egor să urce pe primul loc în cursa finală și în clasamentul general.


Rezultatele:




În cea mai puternică clasă, Intercontinental C, unde puterea motoarelor ajunge aproape de 45 CP, au participat patru piloți printre care și veteranul din Orhei – Finaev Alexandru sub conducerea căruia piloții din Orhei au câștigat mai multe curse. În calificări cel mai bun timp de 24.980 sec. l-a arătat Zabolotico Victor, fiind urmat de Fedorenco Denis (+0.4 sec.), Surujiu Anatolie (+2.4 sec.) și de Finaev Alexandru (+2.8 sec.).

Cursa din semi-finală a fost câștigată de către Denis, iar Victor a avut probleme cu motorul pierzând câte-o secundă pe cerc. Anatolie și Alexandru l-au ajuns pe Victor bucurând publicul cu o luptă strânsă condimentată de multe depășiri spectaculoase.


Surpriza cursei finale a fost lupta pentru poziția secundă, pe care a venit Anatolie, după 8 ani de absență din lumea kartingului. În trecut el participa cu karturi de 100 cm cubi și 30 CP, demonstrând că experiența acumulată nu a fost uitată. Într-o luptă crâncenă cu Victor, pe poziția treia a venit Alexandru, care a arătat că veteranii nu se dau bătuți. Liderul cursei a fost Denis.


 Rezultatele:



În clasa Rotax Max Senior piloții participă cu karturi profesioniste cu puteri de 30 CP. Deși sunt mai slabe decât karturile din clasa Intercontinental C, acestea sunt aproximativ cu o secundă mai rapide pe cerc. La prima etapă s-au înscris șase piloți din Orhei, Chișinău și Strășeni. În calificări au participat doar patru din ei, alți doi având probleme cu tehnica. Artiom a găsit problema și a reușit să iasă în semi-finală, iar Alexandru nu a reușit să repare problema. Cel mai bun timp de 23.862 sec. l-a arătat Munteanu Eugen, fiind urmat de Șaban Stanislav (+0.9 sec.), Dragovțev Viaceslav (+1.2 sec.) și Bojenco Mihail (+1.6 sec.).

Semi-finala a fost câștigată detașat de către Eugen, pe locul secund venind Viaceslav. Stanislav a ratat startul și a trebuit să recupereze pozițiile. În turul 9 Mihail a derapat chiar în fața lui Artiom, iar Stanislav a intrat în ei. În rezultatul incidentului karturile lui Artiom și Stanislav au fost avariate, piloții ne având posibilitate să revină în curse. Pentru cursa finală karturile au fost reparate.


Finalul promitea un adevărat spectacol. Stanislav avea viteză, dar trebuia să iasă de pe ultimele poziții… Eugen a fost extrem de rapid față de concurenți. Viaceslav a reușit să reducă timpul pe cerc care a fost doar cu 0.136 secunde în urma liderului. Mihail a întâmpinat probleme la sistemul de frânare în timpul cursei, dar nu și-a cedat poziția treia, până când la ieșirea din ultima curbă nu a avut loc contactul cu Artiom în urma căruia ambii piloți nu au putut continua cursa. Astfel, pe locul trei a ieșit Stanislav, dar în turul 15 i-a sărit lanțul și el a fost nevoit să abandoneze cursa.


Rezultatele:



Pentru popularizarea kartingului din acest an s-a luat decizia de a introduce o categorie dedicată amatorilor. Formula – 270 sunt karturi cu motoare în patru timpi și putere de aproximativ 9 CP. Oportunitatea inedită de a închiria un kart și de a participa în aceeași zi cu piloții profesioniști din cadrul Campionatului Național au avut-o opt participanți. Calificarea a câștigat-o Rusanovschii Teodor înregistrând un timp de 31.297 sec, fiind urmat de Stolearencu Mircea (+0.953 sec.), Șevcenco Vasilie (+1.037 sec.), Borisov Roman (+1.069 sec.), Caminschii Valentin (+1.087 sec.), Moisei Nicoleta (+1.573 sec.), Moisei Daniel (+2.126 sec.) și Ranga Chiril (+2.314 sec.).

În semi-finală conducea Teodor, iar la mijlocul cursei el a fost nevoit să abandoneze din cauza unei pene la roți. Din cauza problemelor tehnice Roman a părăsit cursa chiar din primul tur. În lideri a ieșit Mircea și nu a cedat poziția până la sfârșitul cursei. Pe locul doi, la o secundă distanță, a venit Vasilie. Nicoleta a ajuns în spatele liderilor după 30 de secunde, pe următoarele poziții clasându-se Valentin, Chiril și Daniel.


Finalul – marea intrigă, va ajunge pe primul loc Teodor? Cum se vor descurca Vasile și Valentin? Mentorul acestora este nimeni altul decât Vlad Șevchenco, unul dintre cei mai experimentați piloți de karting din trecut originar din Orhei! Mircea și-a menținut poziția de lider. Teodor urcă pe doi după prima jumătate a cursei, iar Roman se mulțumește cu locul trei pe care a urcat de pe ultima poziție. Valentin a avut o pană la roata față, dar a reușit să ajungă la finiș, astfel această decizie l-a ajutat să urce pe podium! Nicoleta a ajuns pe locul cinci, iar fratele său, Daniel, pe șase. Vasilie a arătat cel mai bun timp la mijlocul cursei, dar pana la roata spate nu i-a permis să dezvolte viteze mari, ajungând într-un final pe poziția patra în clasamentul general. Chiril a terminat cursa pe ultimul loc.

Rezultatele:

 

 

 

Rezultatele în clasamentul echipelor:

1. Team Formula (Chișinău)

2. Pilot (Grigoriopol)

3. Kart Master Team (Chișinău)

 

Comentarii ()

Copyright © 2013-2018 Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. Materialele de pe acest web-site pot fi reproduse numai indicând sursa: www.federatia-auto.md